گمرک پرویزخان در قصرشیرین
گمرک پرویزخان در قصرشیرین

گمرک پرویزخان در قصرشیرین

صادرات مس به 2 میلیارد دلار می‌رسد

1410336027093_60.jpg

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: با توجه به برآوردهای انجام شده تا چند سال آینده ایران می تواند دو میلیارد دلار صادرات در صنعت مس داشته باشد.  به گزارش خبرنگار ایسنا، احمد مرادعلیزاده در نشست خبری امروز - یکشنبه - اظهار کرد: طبق برآوردهای انجام شده اگر روند صنعتی به همین منوال پیش رود تا 10 سال آینده میزان مصرف مس در کشور به 180 تا 200 هزار تن می رسد.

وی ادامه داد: به همین نسبت تا سال 1398 می‌توانیم میزان تولید را به 400 هزار تن افزایش دهیم و با مازاد 200 هزار تنی به صادرات بپردازیم.

چین بزرگترین مصرف‌کننده مس جهان

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به آخرین آمار سال 2013 از وضعیت صنعت مس در جهان گفت: تولید مس جهانی در سال 2013 میلادی 21 میلیون تن بوده است که از این مقدار 17.5 میلیون تن از محل معادن کشورهای مختلف است.

وی ادامه داد: چهار میلیون تن مس از محل تبدیل مس ضایعاتی تولید می‌شود و بیشترین تولید در کشور شیلی با میزان 6.5 میلیون تن است.

مرادعلیزاده بیشترین میزان مصرف را مختص کشور چین عنوان و اظهار کرد: این کشور با مصرف 8.5 میلیون تن بالاترین مصرف‌کننده این صنعت قرار گرفته است.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران ادامه داد: مابقی کشورها میزان مصرف کمتر از 170 هزار تن دارند که اغلب کشورهای جهان سومی را شامل می‌شود.

مصرف مس، نبض اقتصاد جهانی است

وی از مصرف مس به عنوان نبض اقتصاد جهانی یاد کرد و افزود: از آنجاکه مس تاثیر مستقیمی در توسعه زیرساخت‌ها دارد، تاثیر زیادی در میزان توسعه اقتصادی کشور دارد.

مرادعلیزاده با بیان این‌که متوسط دنیا در میزان مصرف مس سه کیلوگرم به ازای هر نفر است، گفت: در ایران به ازای هر نفر 1.4 کیلوگرم مس مصرف می شود. به طور کلی می توان گفت ایران 120 هزار تن در سال به صورت مستقیم مصرف مس دارد.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به میزان تولید مس در ایران گفت: در حال حاضر براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته در سال 1393 بالای 17 درصد از برنامه در هفت ماه امسال تولید کرده‌ایم.

وی ادامه داد: 223 هزار مس محتوا از معادن و 193 هزار تن از محل ذوب و پالایش تولید شده است.

افزایش تولید مس در ایران

مرادعلیزاده با بیان این‌که در بخش کاتد هفت درصد مس محتوا از معادن 18 درصد رشد داشته ایم، گفت: نسبت به سال گذشته افزایش تولید داشته ایم و تا پایان سال اگر براساس همین میزان پیش برویم رشد چشمگیری را تجربه خواهیم کرد.

وی ادامه داد: با هدف متعادل کردن شرایط تولید با میزان ذخایر و اکتشافات و شرایط اقتصادی، بازنگری و برنامه ریزی را در این زمینه داشته‌ایم. به طوری که در این برنامه ریزی با توجه به پتانسیل‌های معدنی و توانایی مالی شرکت زیرساخت‌های اساسی مانند آب، جاده و مخابرات در نظر گرفته شده است.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان این‌که در بحث مس مساله آب بسیار مطرح است، گفت: تاکنون توجه ویژه ای دراین زمینه داشته باشیم.

وی با بیان این‌که 17 پروژه اصلی که منبع درآمد قوی هستند و نیازهای اصلی کشور را برطرف می کنند به منظور رسیدن به اهداف اولیه و تولید 400 هزار تنی برنامه ریزی شده است که اگر امکان جدید پتانسیل‌های معدنی نیز در این مدت اتفاق بیفتد در برنامه توسعه گنجانده می شود.

مرادعلیزاده در خصوص طرح‌های جلوگیری از آلاینده‌های زیست محیطی گفت: به منظور ایجاد صرفه جویی و جلوگیری از آلودگی‌های زیست محیطی اقداماتی انجام شده است.

راه‌اندازی 2 کارخانه مس

وی با اشاره به مهمترین بخش توسعه اظهار کرد: طرح توسعه فاز دوم تولید کنسانتره شرکت مس آذربایجان و طرح فاز دوم کنسانتره در سرچشمه با ظرفیت هر کدام 150 هزار تن کنسانتره که منجر به تولید 300 هزار تن کنسانتره می‌شود در حال راه اندازی است.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران ادامه داد: این دو کارخانه در آذر ماه راه اندازی می شوند و طی برنامه ریزی های انجام شده طی سه سال آینده به ظرفیت اسمی 100درصد می رسند.

وی گفت: با اجرا و راه اندازی این دو پروژه میزان تولید مس محتوا 70 هزار تن خواهد شد.

ایجاد فراخوان برای جذب شرکت‌های سرمایه‌گذاری در مس

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران از ایجاد فراخوان برای جذب شرکت های خصوصی علاقه مند برای سرمایه‌گذاری در این صنعت خبر داد و افزود: طی این فراخوان قصد داریم شرکت‌هایی را به منظور سرمایه‌گذاری 70 درصدی در 17 پروژه فعال سهیم کنیم.

مرادعلیزاده در خصوص اقدامات انجام شده در راستای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی گفت: در این راستا برنامه ریزی های زیادی انجام شده است؛ به طوری که تاکنون بیش از 800 هکتار در مناطق‌ آذربایجان و کرمان زیر درختکاری برده‌ایم تا بتوانیم قدمی درجهت بهبود وضعیت محیط زیست برداریم.

وی ادامه داد: برای جلوگیری ازآلودگی هوا به ویژه در استان کرمان الزاما باید از واحدهای تولیدی اسیدسولفوریک استفاده کنیم و وقتی واحد تولیدی ذوب سرچشمه به تولید می رسد همزمان با آن بتوانیم اسیدسولفوریک نیز تولید کنیم.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان این‌که شرکت مس کرمان بیش از هزار میلیارد تومان مس تولید می کند، گفت: این شرکت توانسته است علاوه بر نیاز داخلی صادرات نیز داشته باشد.

مرادعلیزاده با بیان این‌که شرکت ملی مس ایران اقداماتی را در راستای توسعه جاده‌ها ، ایجاد مراکز درمانی و آموزشی انجام داده است، گفت: در برخی شهرها که عمده فعالیت های آن ها در حوزه مس است کارهایی از این قبیل انجام شده است.

تبدیل شرکت ملی مس ایران به هلدینگ اقتصادی و مالی

وی از تبدیل شرکت ملی مس ایران به هلدینگ مالی و اقتصادی خبر داد و افزود: از آنجایی که شرکت ملی مس در سطح کشور فعال است قرار شده از این به بعد هیات مدیره در قالب یک هلدینگ مسائل را زیر نظر بگیرد. به طوری که شرکت ملی مس از حالت بنگاه خارج شود و یک هلدینگ مالی و اقتصادی را تشکیل دهد.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران ادامه داد: از این پس قرار است شرکت مس آذربایجان و شرکت مس کرمان هر کدام جداگانه مسئولیت‌ها را بر عهده بگیرند و پاسخگوی مسائل باشند.

وی ادامه داد:‌ این موضوع باعث می شود که گردش مالی هر استان در همان استان مربوطه صورت بگیرد و در کاهش هزینه‌های شرکت بسیار موثر است.

تحریم ها تاثیر چندانی در صنعت مس نداشته است

مرادعلیزاده با بیان این‌که در تیر ماه سال گذشته تحریم ها بسیار زیاده شده بود، گفت:‌ در آن زمان احساس می شد که شرکت مس ایران علاقه ای به فروش ندارد اما این در حالی است که این شرکت مشغول کارهای پژوهشی و تحقیقاتی بوده است و در سال جاری علاوه بر تامین بازار داخلی روی بازار صادرات نیز برنامه ریزی هایی صورت گرفته است.

وی با بیان این‌که در هفت ماه اخیر 27 هزار تن کاتد صادر کرده‌ایم، گفت:‌ تا آخر سال این میزان به 70 هزار تن خواهد رسید و بیش از 80 هزار تن کنسانتره صادر خواهیم کرد.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران ادامه داد:‌ در بخش فروش شرکت مس نه تنها بازار را راکد نگه نداشت بلکه با مطالعه شرکت‌های منطقه توانست قراردادهایی را تا سال 2015 میلادی با شرکت‌های منطقه تنظیم کند.

تاکنون فروش مس کمتر از قیمت جهانی نبوده است

مرادعلیزاده ادامه داد: تاکنون فروشی که انجام شده است براساس قیمت‌های بین المللی بوده است و بازار شکل منظمی چه در داخل و چه در خارج داشته و هیچ کس انتظار خرید زیر قیمت جهانی را از ایران نداشته است.

وی با بیان این‌که شرکت روند عادی خود را به تامین منابع مالی و ارزی از تامین وام قرار نداده است، گفت: می توان بازار مس را بسیار متعادل و خوب ارزیابی کرد. به طوری که می توان گفت شرکت ملی مس به یک نقطه پایداری رسیده است.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان این‌که فروش نسبت به سال گذشته کاهش نیافته است، گفت: نه تنها فروش نسبت به سال گذشته کاهش نیافته بلکه درآمد نیز کمتر نشده است.

مرادعلیزاده ادامه داد:‌ علیرغم این که قیمت‌های جهانی نسبت به متوسط سال گذشته حدود 13 تا 15 درصد کاهش پیدا کرده متوسط قیمت فروش پارسال در ایران 7300 دلار بوده است اما در حال حاضر حدود 6700 دلار است.

وی ادامه داد: براین اساس پیش بینی می‌شود قیمت جهانی تا سال 2018 همین روال را طی کند یعنی قیمت بین 6400 تا 7000 دلار در نوسان باشد اما از آن سال به بعد براساس اتفاقاتی که در بازار جهانی می افتد روند قیمت‌ها افزایش و به 12 هزار دلار نیز می رسد.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران اظهار کرد:‌ علیرغم این که قیمت های جهانی کاهش داشته است اما در زمینه قیمت‌های داخلی به سمت تعادل بوده ایم به طوری که در سال گذشته اقداماتی را در راستای تنظیم یک قیمت با هماهنگی ستاد تنظیم بازار داشته ایم. به طوری که ما در بازار داخلی نسبت به بازار جهانی سه درصد تخفیف می دهیم و می توان گفت بازار کاملا در کنترل است و تا به حال زیر قیمت بازار جهانی مس فروخته نشده است.

میزان تخلفات مشخص شده در شرکت ملی مس

مرادعلیزاده در خصوص میزان تخلفات مشخص شده در دوره مدیریت سابق گفت: در آن زمان به خاطر شرایط تحریم‌ها شرکت مس مجبور بود کالایی که صادر میکند از طریق شرکت های امین انجام دهد به همین دلیل شرکت آی پی امین ایران معرفی شد و مجموعه فروشی که به خریداران صورت گرفت معادل 1700 میلیارد تومان بود که می بایست به ایران انتقال پیدا کند.

وی ادامه داد: اختلافاتی بین شرکت آی پی و شرکت ایران درباره حق الزحمه نقل و انتقال صورت گرفت چرا که شرکت آی پی از پرداخت پول بدون حق الزحمه اجتناب می کرد که این موضوع با حساسیت دستگاه‌های امنیتی روبرو شد.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران اظهار کرد: وزیر صنعت، معدن و تجارت در فاصله زمانی کوتاه وارد موضوع شد و این پول از طریق بانک ملت انتقال پیدا کرد.

وی با بیان این‌که 40 میلیارد تومان نزد شرکت آی پی مانده است گفت: شاکی پرونده سازمان بازرسی و دستگاه‌های امنیتی هستند و همچنان پروده در قوه قضاییه مفتوح است و شرکت ملی مس شکایتی را دراین زمینه ترتیب داده است تا پرونده زودتر پیگیری شود.

مرادعلیزاده ادامه داد: حدود دو درصد پول در اختیار شرکت آی پی قرار دارد واختلافی بین دستگاه های بازرسی و قوه قضاییه در راستای این که حق الزحمه ای تعلق می گیرد یا نه وجود دارد.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان این‌که در تولید مس آب زیادی مصرف می شود گفت:‌در آذربایجان میزان بارندگی بسیار بالا است اما برای معادن مس باید از 50 کیلومتری سد اهر آب را با هزینه زیادی انتقال دهیم به همین دلیل از سالیان پیش تاکنون سرمایه‌گذاری زیادی در استان کرمان و آذربایجان صورت گرفته است. به طوری که 15 سال در این زمینه اقداماتی صورت گرفته است.

سیستم بازیابی آب تنها در معادن مس ایران

وی درخصوص اقدامات انجام شده در این راستا گفت: از طریق سیستم بازیابی آب بیش از 80 درصد در مصرف آب صرفه جویی می شود و این موضوع در دنیا بی نظیر است.

وی ایران را تنها واحد صنعتی در استفاده مجدد از آب در صنعت مس عنوان و اظهار کرد: این مساله در کرمان بسیار خوب جواب داده است.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به اقدامات دیگر دراین راستا گفت: انتقال آب از حوزه خلیج فارس در فاز اول شروع شده است و کارهای اجرایی آن در حال بهره برداری است و تا شش سال آینده می توانیم از آب خلیج فارس به مصرف صنعتی برسانیم.

مرادعلیزاده درخصوص روند برداشت ازمعادن مس گفت: این مساله در پنج سال گذشته دستخوش حوادثی بوده است به طوری که از مناطق پر عیار معادن به ویژه در مس سرچشمه استفاده شد و از بخش باطله‌ها جا ماندیم.

وی ادامه داد: در بازنگری‌هایی که در سال 1391 صورت گرفت در مس سرچشمه متوسط عیار در سال 1391 0.84 درصد بود که توانستیم در سال گذشته به 068 درصد برسانیم و طبق برنامه ریزی‌هایی که انجام داده‌ایم برداشت از معادن مس منطقه‌ای و باطله‌هایی که جا مانده اند را در یک راستا تولید وبهره برداری کنیم.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران در خصوص سرمایه‌گذاری در 17 پروژه فعال گفت: کل سرمایه‌گذاری هایی که در این 17 پروژه انجام داده ایم 1.5 میلیارد یورو به اضافه 4300 میلیارد تومان است که بخشی از آن انجام شده است که در این پروژه ها قرار است 30 درصد از منابع شرکت مس و مابقی از شرکت های سرمایه گذار تامین شود.

مرادعلیزاده در خصوص میزان کنسانتره گفت:‌270 هزار تن مس خالص تولید شده و اگر همه پروژه ها را انجام دهیم می توانیم 400 هزار تن مس محتوا تولید کنیم.

وی ادامه داد: میزان کاتد موجود در انبار 45 هزار تن است.

حقوق دولتی مس ایران از تمام جهان بیشتر است

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان این‌که حقوق دولتی مس ایران نسبت به کل جهان بیشتر است، گفت: حقوق دولتی به ازای هر تن عیار ماده معدنی 10 هزار تومان است که این نسبت به سال 90 هزار درصد افزایش یافته است چرا که در آن زمان تنها هزار تومان پرداخت می شد و از سال 91 شاهد افزایش چشمگیری بوده ایم به طوری که در ابتدا این میزان 3000 تومان و بعد به 10 هزار تومان تبدیل شد.

وی با بیان این‌که به ازای هر تن مس محتوا 590 دلار حقوق دولتی می پردازیم، گفت: این میزان بالاترین حقوق دولتی درجهان است که خوشبختانه امسال چیزی به آن افزوده نشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.