گمرک پرویزخان در قصرشیرین
گمرک پرویزخان در قصرشیرین

گمرک پرویزخان در قصرشیرین

مرز مهران نوروز امسال شاهد حضور پر رنگ زائران عتبات عالیات بود

 هر چند جذبه یادمان های قدسی آوردگاه های دوران دفاع مقدس در کنار غنای اکو توریستی مهران را بعنوان یکی از مقصدهای گردشگری کشور مطرح کرده اما شکوفایی بهاری نوروز امسال این شهرستان بیشترین جلوه را از میزبانی زایرین عتبات عالیات گرفته بود.

         


  به گزارش ایرنا، فاصله ۱۵۷ کیلومتری با بغداد و ۲۹۰ کیلومتری با کربلا و نیز بافت اجتماعی همگون دو سوی مرز موجب شد مهران از همان ابتدای سقوط رژیم بعث بعنوان مسیر اصلی سفر به عتبات عالیات کشور همسایه مطمح نظر زایرین ایرانی و دیگر کشورها باشد.


ادامه یک روند طبیعی، جغرافیایی و تاریخی که همواره دشت مهران را بعنوان یکی از مسیرهای تردد فلات ایران و بین النهرین قرار داده و تحولات امنیتی عراق موجب شد که خروجی رسمی مهران بعنوان انتخاب اول زایرین، بازرگانان، گردشگران و مسافران دو کشور قرار گیرد، انتخابی که حاصل آن مباهات میزبانی شیعیان را برای مهران و ایلام به ارمغان آورده است.

براین مبنا تعطیلات نوروزی امسال بعنوان آیینی که در هر دو سوی مرز جاری است باعث افزایش بیشتر تردد از مرز مهران شد که به گفته مدیر پایانه مرزی مهران، از 23 اسفند پارسال تا 15 فروردین 94 بیش از 170 هزار و 664 نفر زائر ایرانی و خارجی از مرز مهران تردد کردند.

اسد محمدی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: افزون بر زایرین و مسافران ایرانی و عراقی، بخشی از این ترددها مربوط به اتباع خارجی بخصوص اهالی کشورهای پاکستان، هندوستان، آذربایجان و افغانستان بود.

وی متوسط روزانه تردد از پایانه مرزی مهران را پنج هزار نفر عنوان کرد و افزود: مهران برای زایرین تنها یک مسیر نیست که جاذبه های گردشگری مذهبی و طبیعی این شهرستان مورد توجه بسیاری از علاقه مندان و مسافران نوروزی هم است.

مسوولان و فعالان گردشگری مهران نوروز امسال در ورودی شهرستان مهران با برپایی کانون های ارایه صنایع دستی و غذاهای محلی از جمله نان تنوری و ساجی، دوغ محلی، روغن حیوانی، عسل، آش رشته و ... از مسافران و گردشگران پذیرایی کردند.

مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این شهرستان می گوید که در ایام نوروز امسال بیش از 98 هزار نفر گردشگر نوروزی از طبیعت و مکان های تاریخی و مذهبی مهران بازدید کردند.

میثم علیزاده با اشاره به وجود 17 منطقه گردشگری طبیعی و مذهبی در مهران گفت: غار زینگان، قلعه کنجانچم، امامزاده سیدحسن(ع)، امامزاده علی صالح (ع) و سنگ نوشته تخت خان بیشتر از دیگر جاذبه مورد علاقه و بازدید گردشگران نوروزی قرار گرفت.

وی اظهار کرد: در سه مکان قلعه کنچانچم، غارزینگان و پایانه مرزی راهنمای گردشگر به مسافران و گردشگران توضیحات لازم را ارایه می دادند.

شرایط اقلیمی موجب شد که علاقه مندان اکو توریسم نگاه فصلی به مهران داشته باشند اما جاذبه های گردشگری زیارتی این شهرستان زمستان و تابستان و عید - عزا ندارد که گنبد امامزاده علی صالح (ع) یا اسم و مسمای محلی آشنای آن *خاص علی* وجه شناسای مهران و ایلام است.

امامزاده علی صالح (ع) بعنوان شاخص ترین بقعه متبرکه و قطب فرهنگی استان ایلام همچون همه سال های ماضی بیشترین رونق را از حضور و اسکان زوار و گردشگر نوروزی گرفته بود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه ایلام تعداد زوار بقاع متبرکه این استان در طول تعطیلات نوروزی امسال را یک میلیون بصورت نفر روز عنوان کرد که از این رقم 105 هزار نفر در بقاع متبرکه این استان اسکان چند روزه داشتند که در این میان بیشترین اسکان در زایرسرای امامزاده علی صالح (ع) بوده است. 

حجت الاسلام محمد کاروند گفت: امامزادگان سید ناصرالدین(ع) و سید حسن (ع) نیز به ترتیب پس از امامزاده علی صالح (ع) پذیرای بیشترین زایر بوده اند.

شاید تفکیک امار زایرین و مسافران درون استانی و برون استانی، داخلی و خارجی از رقم کل گردشگران مشکل باشد و حتما بیشترین این سفرهای زیارتی مربوط به اهالی مناطق مختلف استان ایلام است که از دیرباز اهالی این استان سال را با اقامت در جوار گنبدهای قدسی آغاز می کرده اند.

با این وصف، گزارش های رسمی در کنار مشاهده های عینی حکایت از افزایش مستمر حضور گردشگران و زایرین دیگر مناطق کشور به استان ایلام در ایام ابتدای سال جاری دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام خبر از حضور بیش از 370 هزار گردشگر نوروزی به این استان 570 هزار نفری داده بود که در این آمار هم شهرستان مهران در کنار ایلام و دره شهر بیشترین تعداد گردشگر را نسبت به دیگر مناطق استان داشته است.

و البته ظرفیت مواصلاتی و گردشگری طبیعی و مذهبی ایلام و مهران فراتر از اینها بوده و فعلیت آن نیز می تواند فرا رود.

شهرستان مهران در 85 کیلومتری جنوب استان ایلام قرار دارد.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.