سیدکمال سیدعلی در گفتگو با خبرنگار مهر از کاهش کارمزد ارائه پوشش بیمههای صادراتی خبرداد و گفت: با کاهش نرخ کارمزد ارایه پوشش بیمههای صادراتی، شرایطی که در ارتباط با پوشش بیمهها صورت گرفته است، در دو سه ماه اخیر ۹ برابر سه ماهه اول سال گذشته بوده است؛ بنابراین امیدواریم تا پایان سال، نزدیک به دو میلیارد دلار پوشش بیمهای داشته باشیم.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران افزود: پوشش بیمههای صادراتی در سال ۹۳ معادل ۷۰۰ میلیون دلار بوده که در سال ۹۴ نیز به یک میلیارد دلار رسیده است؛ اما اکنون پیشبینی ما این است که دو میلیارد دلار پوشش بیمهای داشته باشیم؛ بنابراین علیرغم اینکه صادرات رشد نداشته، پوششهای بیمهای ما مجددا فعال میشود و امیدواریم اهداف صندوق برای ارایه محصولات جدید در سال جاری، منجر به صدور ضمانتنامههای مستقیم به خارج از کشور شود.
وی در خصوص روشهای تامین مالی بخش صادرات نیز تصریح کرد: صندوق شیوههای تامین مالی جدید را انجام میدهد؛ اما تغییراتی در شیوه پذیرش تضامین صورت گرفته و برای بازارهایی که توجیه فنی- اقتصادی برای ما داشته باشد، کار پررنگ تر ادامه مییابد، یعنی ایران از این پس در پذیرش تضامین صادراتی تغییر جهت داده و هدفدار کار را دنبال میکند. در گذشته تضامین دولت در بسیاری از کشورهای ضعیف نیز ارایه شده است، در حالیکه اکنون سعی ما بر این است که کشورهایی را تامین مالی داشته باشیم که حتی اگر ضمانت نامه دولت را می گیریم، آن دولت توانایی بازپرداخت اقساط را داشته باشد؛ پس با چشم بازتر عمل می کنیم.
سیدعلی گفت: البته گسترش صادرات خود موتور محرک اقتصاد کشور است؛ همینطور اشتغال را افزایش میدهد، پس ما امیدواریم به هر حال شرایط برجام اجرایی و اگر سیستم بانکی فعال شود، حرکتهای خطوط اعتباری ما نیز فعال خواهد شد و خطوط اعتباری سریعتر گشایش مییابد. البته ما از کشورهای اروپایی عمدتا خطوط اعتباری دریافت میکنیم، اما در برخی کشورها که صادرات پسته، فرش و کالاهای سنتی ما رونق دارد، خطوط اعتبار ی کوتاهمدت شش ماهه و یکساله هم میدهیم.