گمرک پرویزخان در قصرشیرین
گمرک پرویزخان در قصرشیرین

گمرک پرویزخان در قصرشیرین

گمرک : صادرات غیرنفتی در هشت ماهه نسبت به پارسال 5.7 درصد رشد کرد

                    

گمرک جمهوری اسلامی ایران از افزایش 5.74 درصدی صادرات هشت ماهه غیرنفتی کشور در همسنجی با پارسال و ادامه مثبت بودن تراز تجاری خبر داد.

به گزارش گمرک ایران، در هشت ماهه امسال تشریفات گمرکی 81 میلیون و 761 هزار تن کالای صادراتی و 21 میلیون و 563 هزار تن کالای وارداتی در گمرک های سراسر کشور انجام شد.
در این مدت صادرات غیرنفتی کشور به 28 میلیارد و 117 میلیون دلار رسید. این رقم پارسال 26 میلیارد و 590 میلیون دلار بود.
همچنین واردات کشور به 27 میلیارد و 383 میلیون دلار رسید که در همسنجی با پارسال 94 صدم درصد افزایش نشان داد.
بر پایه این آمار، تراز تجاری جمهوری اسلامی ایران در هشت ماهه امسال همچنان مثبت بود و عملکردی بهتر از مهرماه ثبت شد.
در سال های گذشته آمار بخش صادرات کشور، در دو بخش صادرات غیرنفتی با احتساب و بدون احتساب میعانات گازی اعلام می‌شد زیرا برای این کالا (میعانات گازی) ردیف تعرفه مجزا و مستقلی وجود نداشت و از این رو، با شرح گازهای طبیعی مایع شده به همراه سایر گازها، ذیل ردیف تعرفه 27111190 اعلام می‌شد. 
در کتاب مقررات صادرات و واردات سال 1395 برای نخستین بار ردیف تعرفه مجزایی با کد 27090010 برای میعانات گازی منظور شد. بنابراین از آغاز امسال صادرات دو کالای میعانات گازی و گازهای طبیعی مایع شده به صورت مجزا و هر یک ذیل کد تعرفه مجزا منظور می شود.
با توجه به اینکه کد تعرفه مربوط به گاز طبیعی مایع شده در گروه کالایی پتروشیمی قرار دارد، برای شفاف‌سازی بیشتر و نشان دادن مقایسه میزان صادرات این کالا در هفت ماهه امسال و مدت مشابه پارسال، این کالا از ردیف گروه کالایی پتروشیمی خارج و در ردیف جداگانه‌ای آورده شده است.

** اقلام عمده صادرات
در هشت ماهه امسال میعانات گازی با چهار میلیارد و 519 میلیون دلار عمده‌ترین کالای صادراتی کشور بود که 16.07 درصد از کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داد. 
گازهای طبیعی مایع شده نیز با یک میلیارد و 952 میلیون دلار در رتبه بعدی بود. پس از آن به ترتیب روغن‌های سبک و فرآورده‌ها بجز بنزین با یک میلیارد و 57 میلیون دلار، گازهای نفتی هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده با 960 میلیون دلار و پروپان مایع شده با 763 میلیون دلار قرار گرفت.

** اقلام عمده واردات
اقلام عمده وارداتی در هشت ماهه سال 1395 به ترتیب شامل ذرت دامی به ارزش 874 میلیون دلار، لوبیای سویا به ارزش 594 میلیون دلار، قطعات منفصله برای تولید خودرو سواری به ارزش 531 میلیون دلار، برنج به ارزش 520 میلیون دلار و وسایل نقلیه موتوری به ارزش 459 میلیون دلار بود.
بر پایه این گزارش، بخشی از ترخیص برنج در مهرماه برپایه به مصوبه هیات وزیران، توسط شرکت تعاونی‌های مرزنشینان یا از محل ارزش افزوده مناطق آزاد صورت گرفت.

** خریداران عمده کالاهای ایرانی
چین همچنان بزرگ ترین خریدار کالاهای ایرانی است، به طوری که در هشت ماهه امسال حجم صادرات غیرنفتی ایران به این کشور به پنج میلیارد و 11 میلیون دلار رسید که در همسنجی با پارسال 1.82 درصد افزایش یافت. 
پس از چین به ترتیب امارات با چهار میلیارد و 371 میلیون دلار، عراق با چهار میلیارد و 68 میلیون دلار، ترکیه با دو میلیارد و 606 میلیون دلار و کره جنوبی با دو میلیارد و 144 میلیون دلار قرار گرفتند.
از نکات مهم تجارت خارجی ایران در هشت ماهه امسال، افزایش صادرات غیرنفتی به عراق با 1.85 درصد و کره جنوبی با 708 درصد بود. 
صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشورها در مجموع 5.95 درصد رشد کرد.

** کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران
آمار تجارت خارجی کشور تا پایان آبان ماه امسال از کاهش واردات از کشورهای عمده طرف معامله با ایران و افزایش واردات از آلمان حکایت دارد، به گونه ای که رتبه‌های نخست تا چهارم به ترتیب به چین با 6 میلیارد و 469 میلیون دلار، امارات با چهار میلیارد و 679 میلیون دلار، کره جنوبی با دو میلیارد و 148 میلیون دلار و ترکیه با یک میلیارد و 760 میلیون دلار اختصاص یافت. 
روند واردات ایران از این کشورها در کل کاهشی بود و به ترتیب 4.82 درصد، 10.91 درصد، 12.38 درصد و 14.23 درصد افت نشان داد اما واردات ایران از آلمان که پنجمین کشور عمده طرف معامله با کشور بود، 25.21 درصد افزایش یافت و در این مدت به یک میلیارد و 461 میلیون دلار رسید. 
واردات ایران از سایر کشورها نیز در این مدت در مجموع بیش از 15.49 درصد رشد نشان داد.
به گزارش ایرنا، در هفت ماهه امسال ارزش صادرات غیرنفتی ایران با 4.34 درصد افزایش در همسنجی با پارسال به 24 میلیارد و 657 میلیون دلار رسید. این رقم پارسال 23 میلیارد و 633 میلیون دلار بود.
ارزش واردات در این مدت نیز 24 میلیارد و 51 میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه پارسال یک دهم درصد کاهش نشان داد. 
بر پایه این آمار، تراز تجاری جمهوری اسلامی ایران در هفت ماهه امسال همانند روند ماه های پیش از آن، مثبت بود.
ارزش کل تجارت خارجی ایران در نیمه نخست امسال بیش از 42 میلیارد و 14 میلیون دلار بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.