گمرک پرویزخان در قصرشیرین
گمرک پرویزخان در قصرشیرین

گمرک پرویزخان در قصرشیرین

پرداخت مطالبات قطعی پیمانکاران ایرانی در عراق/ پرداخت کمک‌سود به تسهیلات بانکی صادرکنندگان، مشوق‌های جدید صادراتی

                        32453535
                        

رییس سازمان توسعه تجارت گفت: مطالبات قطعی پیمانکاران ایرانی شاغل در بازار عراق با موافقت بانک مرکزی پرداخت خواهد شد.

به گزارش ایسنا، ولی‌الله افخمی‌راد - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت - امروز - دوشنبه - در نشست آسیب‌شناسی صادرات خدمات فنی مهندسی به کشورهای آفریقای جنوبی اظهار کرد: اخیرا در نشست شورای عالی صادرات غیرنفتی که با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، مشکلات صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی در عراق را توضیح دادیم و در نهایت تصمیم بر آن شد که روشی پیدا کنیم تا دولت مطالبات تجار را پرداخت کنند.

وی ادامه داد: رییس بانک مرکزی پذیرفت که مطالبات قطعی پیمانکاران ایرانی که در عراق فعالیت می‌کنند، پرداخت شود. باید روشی پیشنهاد شود که جانشینی برای وصول مطالبات تجار فنی مهندسی بیابیم. باید فهرستی از شرکت‌ها به همراه مطالباتشان در اختیار سازمان توسعه تجارت قرار بگیرد و خوش‌بین هستم که این مطالبات پرداخت شود.

به گفته رییس سازمان توسعه تجارت معاون اول رییس جمهور طرح پرداخت مطالبات قطعی پیمانکاران ایرانی در عراق را خارج از نوبت در دولت مطرح خواهد کرد.

پرداخت کمک‌سود به تسهیلات بانکی صادرکنندگان، مشوق‌های جدید صادراتی

افخمی‌راد در رابطه با پرداخت جایزه صادراتی نیز یادآور شد: در گذشته برای دریافت جایزه صادراتی روش‌هایی به کار گرفته می‌شد که بعضا بر اساس آمارهای صحیحی نبود. سازمان توسعه تجارت تمایل به پرداخت مشوق صادراتی غیرنقدی دارد.

وی با بیان اینکه می‌توانیم کمک‌سود به تسهیلات بانکی صادرکنندگان قائل شویم، تأکید کرد: این امکان هست تا تمامی بهره بانکی وام‌های صادرکنندگان را متقبل شویم. معتقدم این روش مناسب‌تر از پرداخت وجه نقدی به این قشر است. تجارب گذشته خیلی موفقیت‌آمیز نبوده و ممکن است با پرداخت وجه نقدی حجم صادرات بالا برود اما این روند جای بحث دارد.

رییس سازمان توسعه تجارت با اشاره به موافقت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور برای پرداخت بخش اول منابع مشوق‌های صادراتی اظهار کرد: دکتر نوبخت با پرداخت بخش اول منابع مالی موافقت کرده و قرار است برای تأمین بهره بانکی وام‌ها، این مشوق‌ها به صادرکنندگان کالا و خدمات اختصاص یابد. امیدواریم هرچه سریع‌تر منابع تخصیص یابد و با بانک‌های توسعه صادرات و صنعت و معدن قرارداد ببندیم.

به گفته افخمی‌راد بنا بر نوع پروژه و منفعت کشور از طرح‌های مختلف، تا 100 درصد سود بانکی صادرکنندگان از این محل تأمین خواهد شد.

وی با تأکید بر این‌که پیگیر حل مشکلات مربوط به صدور ضمانتنامه در خارج از کشور هستیم، تصریح کرد: بنا بر مصوبه شورای عالی صادرات غیرنفتی، بانک مرکزی مبلغی معادل 200 میلیون دلار در بانک‌های کشورهای هدف برای پشتیبانی از شرکت‌های فنی مهندسی و صدور ضمانتنامه سپرده‌گذاری خواهد کرد.

سپرده‌گذاری 200 میلیون دلاری بانک مرکزی برای صدور ضمانتنامه در کشورهای هدف

افخمی‌راد با اشاره به مشکلات ناشی از تحریم‌های بانکی ادامه داد: روز گذشته دکتر کامیاب، معاون ارزی بانک مرکزی گزارشی از تسهیل صدور ضمانتنامه در کشورهای عراق و ترکیه ارائه کرد. بر اساس مصوبه قبلی دولت، دو درصد از مبلغ صدور ضمانتنامه به صورت نقدی و 98 درصد در قالب ودیعه دریافت خواهد شد.

وی به حضور شرکت‌های خدمات فنی مهندسی در نمایشگاه اختصاصی ایران در لبنان تأکید کرد و گفت: نمایشگاه پروژه لبنان در مقوله‌های آب و برق، نفت و گاز و پتروشیمی و ... یک ماه دیگر برگزار می‌شود. شرایط خوبی برای بازسازی در کشورهای لبنان و سوریه وجود دارد و بازار کار بزرگی فراهم است. در نیجریه هم نمایشگاه کالا 16 خردادماه برپا می‌شود. شرکت‌های خدماتی در بخش نفت و گاز و ساخت و ساز مسکن در بازار نیجریه فعال هستند. اگر تمایل به حضور در این بازارها وجود داشته باشد، می‌توانیم شرایط لازم را پیش‌بینی کنیم.

پیشنهاد 3 میلیارد دلاری برای راه‌اندازی خطوط اعتباری در کشورهای هدف صادراتی

رییس سازمان توسعه تجارت در مورد راه‌اندازی خطوط اعتباری یادآور شد: در آخرین جلسه شورای عالی صادرات غیرنفتی در مورد راه‌اندازی خطوط اعتباری مصوبه‌ای در نظر گرفته شد که طبق آن بانک مرکزی برای کشورهای هدف صادراتی یک خط اعتباری راه‌اندازی کند. پیشنهاد سازمان توسعه تجارت، تخصیص اعتبار سه میلیارد دلاری بود. اگر این مهم عملیاتی شود، گره کار باز خواهد شد.

جمع‌آوری بانک اطلاعاتی صادرکنندگان خدمات فنی - مهندسی برای معرفی به بازارهای جهانی

افخمی‌راد با اشاره به کمبود اطلاعات از فعالیت‌های شرکت‌های ایرانی در حوزه صادرات خدمات فنی مهندسی خواستار ارائه رزومه شرکت‌ها با اهم فعالیتشان در بازارهای مختلف شد تا در نشست با هیأت‌های تجاری کشورهای مختلف، فعالان خدمات فنی مهندسی ایران معرفی شوند.

صادرات یک میلیارد دلاری خدمات فنی مهندسی ایران به آفریقای جنوبی

یغمور قلی‌زاده - معاون کمک‌های تجاری سازمان توسعه تجارت - نیز در این نشست با اشاره به صادرات یک میلیارد دلاری خدمات فنی مهندسی به آفریقای جنوبی تأکید کرد: حضور ایران در این عرصه در کشورهای آفریقای جنوبی پررنگ نبوده است. باید راهکارها در غالب یک طرح در اختیار شورای عالی صادرات غیرنفتی قرار بگیرد تا زمینه‌های حضور جدی‌تر ایران فراهم شود.

سیامک دولتشاهی - دبیر انجمن صادرکنندگان صادرات خدمات فنی مهندسی - با اشاره به صادر نشدن ضمانتنامه‌های بانکی در طول چهار ماه گذشته اظهار کرد: صدور ضمانتنامه‌ها تقریبا متوقف شده است.

دولتشاهی در مورد موانع ورود به بازار کشورهای آفریقایی تصریح کرد: در انجمن دو کارگروه انگلیسی و فرانسه‌ زبان برای محدوده شرق و غرب آفریقا تشکیل شده است تا اطلاعات این کشورها را جمع‌آوری کنیم و بتوانیم حضور جدی‌تری در بحث صادرات داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید به شرکت‌های خدمات فنی مهندسی کمک کنیم، یادآور شد: شرکت‌های فنی مهندسی با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند. همین شرکت‌ها در کشورهای آفریقایی سرمایه‌گذاری کرده‌اند. نباید اجازه دهیم که نابود شوند. حدود 86 درصد از خدمات فنی مهندسی ایران به عراق صادر می‌شود. نزدیک به 30 کشور سرمایه‌ای بیش از 100 میلیون دلار در عراق هزینه کرده‌اند که به آن‌ها پرداخت نشده است. در این صورت بیش از 90 درصد صادرات خدمات فنی مهندسی ایران لطمه می‌خورد. امیدواریم دولت حمایت کند و مطالبات قطعی شرکت‌های ایرانی را پرداخت کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.