گمرک پرویزخان در قصرشیرین
گمرک پرویزخان در قصرشیرین

گمرک پرویزخان در قصرشیرین

در سال 93 سهم صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران از کل صادرات غیرنفتی 15 درصد بود


                                                













                                                                                                                                                                             رییس اتاق تهران ظهر روز گذشته از بیست‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی صنایع کشاورزی ، مواد غذایی، ماشین آلات وابسته بازدید کرد.

به گزارش سایت خبری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، مسعود خوانساری ساعاتی پس از افتتاح و آغاز به کار این نمایشگاه همراه با کاوه زرگران عضو هیات نمایندگان اتاق تهران به بازدید از برخی غرفه‌های حاضر در این گردهمایی بزرگ صنایع غذایی و محصولات کشاورزی پرداخت و از نزدیک و در گفت‌وگو با تولیدکنندگان و صنعتگران عرصه غذا پیرامون توانمندی‌ها و مشکلات این بخش از صنعت آشنا شد.

در این بازدید و ملاقات، تولیدکنندگان از ظرفیت مناسب صنعت غذا برای صادرات و ارزآوری به نفع کشور با رییس اتاق تهران سخن گفتند و نقش و جایگاه این صنعت در اقتصاد کشور و صادرات غیرنفتی را مثبت ارزیابی کردند.

برخی از صاحبان تولید در عرصه غذا در مواجهه با رییس اتاق تهران، تلاش می‌کردند در فرصت کوتاهی که داشتند تصویر شفاف و واقعی از توانمندی و قدرت محصولات ایرانی در بازارهای منطقه و جهانی ارائه دهند. به گفته برخی از مدیران صنعت غذا، محصولات غذایی ایرانی امروز در قفسه فروشگاهی بسیاری از کشورهای همسایه و سرزمین‌های دور خودنمایی می‌کند اگرچه از بزرگ‌ترین تا کوچک‌ترین واحدهای تولیدی همچنان نیازمند توجه دولت برای شنیدن مشکلات این بخش هستند.

آنها، اتاق تهران را پایگاهی مناسب برای بررسی و تحلیل مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی و ارائه راهکار برای رفع آن به دولت دانسته و مسعود خوانساری نیز با تایید دیدگاه آنها، تصریح کرد که اتاق تهران در دوره هشتم با فراخوان و دعوت از تشکل‌ها و انجمن‌های مختلف اقتصادی و صنعتی از جمله صنعت غذا و کشاورزی، مسائل مربوط به این حوزه را در کمیسیون کشاورزی،آب و صنایع غذایی اتاق تهران مورد نقد و واکاوی قرار داده و با همکاری نهادهای بخش‌خصوصی برای کاهش مشکلات تولید هم‌قدم خواهد شد.

طرح مشکلات و گرفتاری‌هایی که واحدهای تولیدی با آن دست به گریبان هستند، از موارد مطرح شده در گفت‌و‌گوی فعالان صنعت غذا با رییس اتاق تهران بود. آنها به مشکلاتی اشاره کردند که دامن‌گیر بخش عمده‌ای از صنعت کشور است؛ از جمله مسائل بانکی و پولی، مشکلاتی که به برخی بروکراسی‌های اداری مربوط می‌شود، چالش‌هایی که واحدهای تولیدی با برخی دستگاه‌های دولتی دارند و موانعی که طی سال‌های گذشته بر سر راه تولید در کشور قرار گرفته و به گفته فعالان اقتصادی بخش عمده‌ای از آن همچنان پا برجا است.
در نمایشگاه اگروفود امسال نزدیک به 722 شرکت داخلی و 223 شرکت خارجی که در بخش تولید و تامین مواد اولیه و ماشین‌آلات فعال هستند شرکت کرده‌اند که به گفته کاوه زرگران از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران بزرگترین نمایشگاه تجاری و صنعتی ایران را رقم زده است.
وی با بیان اینکه صنعت کشاورزی و غذا در ایران، سهم قابل توجهی از اشتغال و صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است، در گفت‌و‌گو با خبرنگار روابط عمومی اتاق تهران گفت: با این وجود، در حالی که بیش از 90 درصد این صنعت را بخش‌خصوصی اداره می‌کند اما سهم این بخش در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با حوزه غذا و کشاورزی ناچیز است و عملا دولت تصمیم‌گیرنده است.

زرگران با اشاره به اینکه در سال 93 سهم صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران از کل صادرات غیرنفتی 15 درصد بوده است، افزود: با وجود توانمندی صنعت غذا در ایجاد اشتغال و رونق صادرات غیرنفتی، طی سال های اخیر متولیان این بخش شاهد کاهش هرچه بیشتر کمک‌ها و حمایت‌های تجاری دولت برای افزایش صادرات در این بخش بوده اند در حالی که دولتمردان می‌توانند با نگاه به ظرفیت‌های اقتصادی صنعت کشاورزی و غذا در ایران، برنامه‌ریزی دقیق کرده و از بار مشکلات متعدد اقتصادی که بر دوش کشور است بکاهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.