گمرک پرویزخان در قصرشیرین
گمرک پرویزخان در قصرشیرین

گمرک پرویزخان در قصرشیرین

صادرات صنایع دستی در سال 93 بیش از 152 میلیون دلار اعلام گردید

           

              کامران سبزه میدانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در گرگان افزود: اگرچه هنوز آمار سه ماه نخست امسال از سوی گمرک ارائه نشده اما پیش بینی می شود 20 تا 25 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد صادرات صنایع دستی داشته باشیم.

وی اظهار کرد: همچنین یک سری صنایع دستی به صورت چمدانی و مسافرتی از کشور خارج می شود که آمار دقیقی از آنها وجود ندارد اما اگر بخواهیم خروج آن صنایع را هم در نظر بگیریم، مبلغ ارزی صادرات بیشتر خواهد شد.

وی علت ارز آوری صنایع دستی را افزایش روزانه ارزش افزوده آن عنوان کرد و گفت: با توجه به این شرایط و موقعیت خوب اقتصادی بهتر است بخش خصوصی وارد این حوزه شود و دستگاههای ذیربط نیز تسهیلات ویژه ای در اختیار آنان قرار می دهند.

سبزه میدانی ادامه داد: مساله صادرات صنایع دستی کمی مغفول مانده اما برای حل آن نیاز به تعاملات و صبوری است و البته نمی توان به یکباره همه مشکلات این بخش را حل کرد.

مدیر کل حمایت از تولیدات صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: شاید یک نمونه صنایع دستی در خارج کشور بین 2 تا 3 برابر قیمت داخلی و در برخی مواقع تا 10 برابر آن ارزش گذاری شود و این نوع نگاه و فروش برای بازاریابان و تولیدکنندگان باید وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه صنعت نساجی باید احیا شود، تصریح کرد: به همین منظور امسال را سال صنعت نساجی نامیده ایم زیرا این بخش می تواند برای کشور ارزآوری بسیار بالایی داشته باشد ضمن آن که بین 70 تا 75 رشته منسوخ شده را در سال جاری احیا خواهیم کرد.

به گفته سبزه میدانی امروز قریب به 300 رشته و زیررشته مصوب در کشور با حدود 370 هزار صنعتگر وجود دارد که از این تعداد تنها 70 هزار نفر بیمه هستند و این نمونه ای از عمده مشکلات این حوزه است.

وی یادآور شد: در این حوزه 20 هزار نفر منتظر تحت پوشش قرار گرفتن خدمات بیمه ای هستند که در این ارتباط 4700 میلیارد ریال بودجه مورد نیاز از سوی دولت و احتمالا تا آخر تیر ماه جاری پرداخت خواهد شد.

وی با یادآوری این که صنایع دستی نمونه بارز اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری می باشد، خاطرنشان کرد: تمام بندهای آئین نامه اقتصاد مقاومتی با صنایع دستی اجین شده اما در این خصوص همه دولتمردان و مسئولین باید دست به دست هم دهند تا بتوانیم به خوبی بتوانیم منویات رهبری را جامه عمل بپوشانیم.

سبزه میدانی با برشمردن برخی مشکلات گفت: اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت مواد اولیه را به صورت استاندارد و تک نرخی به دست تولیدکنندگان برساند، اختلاف قیمت در یک نوع محصول ایجاد نخواهد شد.

مدیر کل حمایت از تولیدات صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: میانگین اسمی تولیدات صنایع دستی کشور حدود هشت هزار میلیارد ریال است که رسمی نیست زیرا بین قیمت تولید و فروش اختلاف زیادی وجود دارد که این معضل باید برطرف شود.

سبزه میدانی افزود: متاسفانه تولید کنندگان ما سفارش قبول نمی کنند بلکه تولید می کنند تا جنس خود را وارد بازار کنند در صورتی که در عرصه بین الملل اولویت تولید با سفارش است و این نوع خرید و فروش در قیمت بازار تاثیر گذار می باشد.

وی اظهار کرد: اگرچه یکی از بازارهای اصلی ما عراق است اما در کشورهای دیگر مانند آمریکا و کانادا و برخی کشورهای آفریقایی مانند مراکش، تونس و الجزایر نیز مشتری داریم ولی به علت شفاف نبودن آمار گمرک و صادرات چمدانی و مسافرتی، کشور هدف و بازار آن مشخص نیست.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.