گمرک پرویزخان
گمرک پرویزخان

گمرک پرویزخان

برنامه هایی بانک مرکزی برای رفع مشکل گشایش اعتبار یا ال . سی ( L C )

                       به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ولی الله سیف روز دوشنبه در چهارمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران که با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور و محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در اتاق تهران برگزار شد، افزود: برای تاسیس بانک های خارجی در مناطق آزاد محدودیتی نداریم و آنها می توانند شعبه مستقل و بانک تاسیس کنند اما در سرزمین اصلی تاسیس شعبه مجاز است اما تشکیل بانک مستقل با محدودیت هایی همراه است.
وی ادامه داد: براساس قانون سرمایه گذاران خارجی تا 40 درصد می توانند سهامدار بانک مستقل باشند البته سرمایه گذاران خارجی ترجیح می دهند که از سهامدار ایرانی برخودار باشند تا بتوانند فعالیت های بانکی را توسعه دهند.
سیف تاکید کرد: در صدد هستیم که محدودیت ها برای تاسیس بانک خارجی را در کشور از بین ببریم.
وی با تشریح برخی از دستاوردهای دو ساله دولت یازدهم، اظهار امیدواری کرد: این اتفاقات مثبت با راهنمایی های مقام معظم رهبری و انسجام دولت ادامه یابد.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اظهارات شب گذشته رییس جمهوری در خصوص تک رقمی شدن نرخ تورم در سال پایانی دولت یازدهم، گفت: دستیابی به این رقم کار سختی است اما با توجه به شرایط اقتصادی کشور در مسیر آن حرکت خواهیم کرد.
وی با بیان آنکه نظام بانکی هم اکنون دارای شرایط خاصی است، گفت: 90 درصد تامین مالی از طریق نظام بانکی انجام می شود و نقش بازار سرمایه در این امر کم است اما اقداماتی برای رفع این مشکل در دست انجام است.
رییس شورای پول و اعتبار گفت: نظام بانکی باید وظیفه تامین مالی کوتاه مدت و بازار سرمایه وظیفه تامین نیازهای بلندمدت را برعهده داشته باشد ضمن اینکه باید بدهی دولت به نظام بانکی به سمت صفر حرکت کند.
وی ادامه داد: تسویه و صفر کردن بدهی دولت به بخش خصوصی نیز باید از برنامه های دولت باشد و این در حالی است که بخشی از مطالبات معوق به دلیل طلب از دولت است.
سیف با اشاره به برنامه خروج بانک ها از بنگاهداری، گفت: نظام بانکی با خروج از بنگاهداری امکان مانور بیشتری برای حمایت از فعالیت های بخش خصوصی دارد.
رییس کل بانک مرکزی ادامه داد: در صورتی که تبصره های قانونی بودجه تهی از تسهیلات تکلیفی باشد و منابع تنها به فعالیت های اقتصادی بخش خصوصی اختصاص یابد این امر سبب بهبود وضعیت اقتصادی خواهد شد.
وی تخصیص بهینه تسهیلات را از برنامه های نظام بانکی اعلام کرد و گفت: در صورتی که این تسهیلات به طرح های دارای ارزش افزوده بالا اختصاص یابد این امر منجر به رشد و توسعه اقتصادی بیشتر خواهد شد.
وی با اشاره به نسبت سرمایه به منابع در نظام بانکی، افزود: این رقم به شدت پایین بوده و حدود 4 درصد است که با افزایش سرمایه بانک ها می توان مانور اعطای تسهیلات را افزایش داد.
رییس کل بایک مرکزی با اشاره به شرایط ایجاد شده بعد از برنامه جامع اقدام مشترک، گفت: فضای جدیدی بعد از برجام باز شده و برنامه هایی در جهت توسعه اقتصادی و دعوت از سرمایه گذاران خارجی در دست اقدام است.
سیف با بیان اینکه بانک های کشور بیش از 10 سال است رابطه ای با دنیای بین المللی نداشته اند و این در حالی است که در این مدت بانک های دنیا پیشرفت های زیادی داشته اند، اظهار داشت: برهمین اساس کمیته ای بانکی در راستای برنامه جامع اقدام مشترک در بانک مرکزی آغاز به کار کرده تا بانک ها را با مفاهیم جدید آشنا کند تا برای بانکداران خارجی شرایط جاذبه بیشتری ایجاد کنیم.
رییس کل بانک مرکزی درباره خروج از رکود نیز گفت: در این راستا کارت اعتباری براساس بانکداری بدون ربا و از طربق عقد مرابحه در دستور کار قرار گرفته است.
وی درباره گشایش ال سی نیز گفت: با باز شدن فضا مشکل ال.سی (گشایش اعتبار)نیز برطرف می شود زیرا در فضای جدید شبکه کارگزاری بین المللی بهبود می یابد ضمن آنکه فضای تحریمی تحمیل شده در سال هاگذشته موجب شده بود تا منابع زیادی از کشور درگیر واردات شود، برهمین اساس تلاش می شود تا معادل ریالی ال.سی که هم اکنون 30 درصد است به 10 درصد که نرخ قبل از تحریم بوده، بازگردد. 
سیف با بیان اینکه نظام بانکی کشور از رشد بازار سرمایه استقبال می کند، تصریح کرد: کیفیت منابع نظام بانکی با بازار سرمایه متفاوت است اما می توان علاوه بر بهره گیری از منابع این دو منبع، از سرمایه خارجی نیز برای رشد اقتصادی کشور استفاده کرد. 
وی درباره نحوه تسویه بدهکاران ارزی نیز خاطرنشان کرد: طبق ماده 20 آیین نامه رفع موانع تولید بدهکاران می توانند از زمان پرداخت تا چهارم مهرماه 1391 با نرخ 1226 تومان با سود 20 درصد که حداقل نرخ سود شبکه بانکی است این امر را انجام دهند. 

** نرخ ارز حداکثر 6 ماه بعد از عملیاتی شدن برجام تک نرخی می شود 
رییس کل بانک مرکزی درباره برنامه تک نرخی شدن ارز نیز گفت: بانک مرکزی همواره شرایط بازار را برای تک نرخی شدن ارز بررسی کرده اما تا زمانی که اختلالات کارگزاری بین المللی بانکی وجود داشت این کار امکان پذیر نبود. 
وی با بیان آنکه در گذشته نیز همه چیز برای تک نرخی شدن ارز آماده بود اما این کار به دلیل نبود روابط کارگزاری بین المللی بانکی انجام شد، گفت: حداکثر 6 ماه بعد از عملیاتی شدن برجام ارز تک نرخی می شود ضمن آنکه نظام ارزی کشور اکنون شناور مدیریت شده است. 
سیف با بیان اینکه نرخ ارز در بازار آزاد به طور طبیعی تعیین می شود و بانک مرکزی اقدامی در این زمینه انجام نمی دهد، افزود: این بانک تنها مراقبت می کند تا معاملات با اهداف سفته بازی انجام نشود. 
وی در پایان گفت: در صورتی که نرخ یکسان باشد مقوله پیش بینی پذیری برای اقتصاد و توسعه اقتصادی امکان پذیر می شود.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.